September 19, 2020

Safely through the crisis

SAFELY THROUGH THE CRISIS

Nederland komt langzaam tot stilstand door de landelijke maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd in de strijd om het corona virus in te dammen.

Ook Bureau Verkeersregelaar Nederland die zeer actief is in de evenementenbranche ondervindt hier last van. Met ongeveer 260 klein-en grootschalige evenementen behoort Bureau Verkeersregelaar Nederland tot een van de spelers op het gebied van mobiliteit tijdens deze evenementen.

Evenementen
Alle evenementen organisatoren, leveranciers,medewerkers maar ook bezoekers verkeren in onzekerheid. Afgelastingen, annuleringen uit onzekerheid, verplaatsingen en zelfs evenementen die zelfs in de toekomst niet meer gaan bestaan. Evenementen organisatoren bouwen een heeljaar lang aan een evenement, sommige al 23 jaar, bijvoorbeeld het Awakenings Festival dat tijdens Pasen voor het eerst in 23 jaar geen editie kan organiseren of het DGTL-festival dat geannuleerd is door de maatregelen die de overheid neemt voor de volksgezondheid.

 ‘Joey Mahadewsing’;De voorbereiding naar een evenement is intensief. Mobiliteit is dan een van onderdelen waar de organisatie zich mee moet bezighouden. Grotendeels ontzorgen we de klant tijdens het voortraject door middel van een goede voorbereiding, planvorming en implementatie. Het werk naar het evenement toe is naast intensief ook een mooi proces. We bedenken met z’n allen hoe we de veiligheid van een evenement voorde bezoekers kunnen vergroten, waarborgen en kunnen bijsturen op het moment dat het niet zo gaat als Plan A. Plan B staat al klaar en als het moet hebben we zelfs een Plan C. Elk evenement is uniek, levert een grote maatschappelijke bijdrage en zet de stad op de ‘map’. Als een van de verantwoordelijken binnen BVN voor evenementen, leef ik mee met de organisatoren. Leef ik mee met de bezoekers, maar ook met alle personen die hebben meegewerkt aan alle evenementen die nu niet meer plaatsvinden door afgelasting. De maatregelen die de overheid heeft genomen in de strijd tegen het corona virus staan voorop, dit gaat namelijk om de volksgezondheid’.

 ‘Russell Wouter’; Dit jaar zou het jaar zijn van de maatschappelijke voorsprong van evenementen organisatoren door de duurzame plannen die elke organisatie weer inlevert bij de gemeentes. Zo ben ik als adviseur mobiliteit de afgelopen maanden bezig geweest met mobiliteit rondom een van de duurzaamste evenementen van de wereld; DGTL- Festival. Daarnaast hebben we tijdens de voorbereidingen van de meeste evenementen gezien hoe evenementen dit jaar ‘duurzaamheid’ als prioriteit stellen bij het organiseren van evenementen. Dit betekent dat zij zo bewust mogelijk omgaan met de omgeving, energie, water en voedsel. Ook ik, als een van de verantwoordelijken voor de afdeling events, baal enorm van de afgelastingen van de mooiste evenementen die we dit jaar op de agenda hadden, denk hierbij aan Kingsland Rotterdam, Pleinvrees Festival, De Zon Festival, Lentekabinet,Awakenings, DGTL etc. Maar wat voorop staat is de volksgezondheid, daarbij zijnde maatregelen die genomen door overheid terecht en sta ik er volledig achter.

Infrastructurele projecten
Ook de Infrastructurele projecten komen langzaam stilte liggen. De overheid en het RIVM hebben geadviseerd zoveel mogelijk thuis te blijven en bij verkoudheid etc. vooral thuis te blijven om ervoor te zorgen datje in ieder geval geen andere mensen kan besmetten. Zo worden veel grote projecten en geplande projecten opgeschoven of uitgesteld. Ook in deze branche is Bureau Verkeersregelaar Nederland zeer actief en ondervinden de gevolgen van de maatregelen die de overheid heeft genomen.

Safely through the crisis

Voor Bureau Verkeersregelaar Nederland is het in deze periode prioriteit geweest om alle medewerkers zo goed mogelijk te informeren over de situatie en over de maatregelen die wij als bedrijf nemen om de risico’s zoveel mogelijk te beperken waar mogelijk is voor alle medewerkers van Bureau Verkeersregelaar Nederland.

Op kantoor werken alle medewerkers zoveel mogelijk uit huis, zijn er ‘flexplekken’ ingericht thuis en hebben wij alles beschikbaar gesteld voor het kantoorpersoneel om het thuis zo aangenaam mogelijk te maken. De drukte op het kantoor is uiteraard afgenomen en is het nu van belang om de verbeterslag in alle werkprocessen en dienstverlening naar het volgende level te brengen


Wat doen we in de tijden van crisis?
Naar aanleiding van de landelijke maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd om de verspreiding van het COVID-19 virus in te dammen, komt BVN met het ‘afstand-crowd-management’. 

U wilt weten wat wij direct voor uw organisatie of bedrijf kunnen betekenen zodat u zich kunt bezighouden met de dagelijkse bedrijfsvoering en dat uw (samenwerking)partner zich bezighoudt met het managen van de crowd en vooral de 1,5 meter afstand en veiligheidsvoorschriften opgelegd door het RIVM. 

Wat kunnen wij nu direct voor uw betekenen?

  • ‘Afstand-crowd-management’ door het inzetten van servicemedewerkers bij uw organisatie of rondom uw bedrijf;
  • Servicemedewerkers die staan voor kwaliteit, professionaliteit en gastvrijheid;
  • Gecertificeerde verkeersregelaars die de verkeersstromen rondom uw bedrijf of organisatie managet;
  • Meedenken in duurzame en slimme oplossingen om te voldoen aan de richtlijnen zodat uw bedrijfsvoering geen risico loopt;
  • Buiten het terrein de inrichting van de afstand bepalen rondom uw bedrijf of organisatie?
  • Verkeersmaatregelen met daarop de aankondiging van de regels van uw bedrijf?

 

Zo kunnen wij samen met u de mogelijkheden bespreken en maatwerk leveren. Benieuwd wat voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met mij op en ik help u graag verder!

 

 

 

 

Meest recente nieuws.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolores.