September 19, 2020

Mobiliteit FC Utrecht

Mobiliteit FC Utrecht

Elke voetbalwedstrijd brengt een grote groep reizende bezoekers met zich mee. De vraag “Hoe reizen de bezoekers van voetbalwedstrijden naar de Galgenwaard?” staat centraal bij het bedenken vaneen optimaal mobiliteitsplan. Op het gebied van duurzaamheid wil FC Utrecht een professionaliteitsslag maken om ervoor te zorgen dat het autoverkeer dat de locatie nu genereert wordt verlaagd. Daarbij heeft FC Utrecht de intentie om duurzaamheid door te voeren in het beleid.

De focus voor de komende tijd komt nu te liggen op een nieuw mobiliteitsplan waarbij ingaan wordt op twee werkvelden;mobiliteitsmanagement en verkeersmanagement. Mobiliteitsmanagement; Hoe zorgen we ervoor en hoe stimuleren we bezoekers om meer gebruik te maken van het openbaar vervoer? Met welke methodes gaan we onze bezoekers ‘verleiden’ om multimodaal te reizen? En belangrijker; wat zijn de behoeftes van onze bezoekers met betrekking tot mobiliteit? Verkeersmanagement; Hoe vangen we het uitvallen van toegangs-, doorgaande en knooppunten op?

De mobiliteitsuitdaging is altijd; vlot en veilig bezoekers bij het stadion krijgen en weer terug naar huis. Niet alleen het nadenken over en het stimuleren van het openbaar vervoer is belangrijk, het omlaag brengen van autoverkeer en de mate van het beïnvloeden is ook van belang.Maar het huidige mobiliteitsgedrag is hierin nog belangrijker. We moeten weten wat het gedrag is van de bezoeker om deze vervolgens te kunnen beïnvloeden.Zoals bij elke locatie, kent ook de locatie FC Utrecht enkele knelpunten die extra worden belast tijdens de wedstrijden in de Galgenwaard. Ook hierin is de tijdelijke impact van een voetbalwedstrijd groot, voornamelijk als er tegenstanders als Feyenoord, PSV of Ajax op bezoek komen.

Joey; ‘FC Utrecht heeft Bureau Verkeersregelaar Nederland gevraagd om een mobiliteitsplan op te stellen waarin de twee werkvelden (mobiliteitsmanagement en verkeersmanagement) worden opgenomen. Wij als adviserende partij benaderen de locatie altijd in drie leidende factoren die in het verleden, apart of in combinatie, oorzaak bleken voor incidenten in de vervoersstromen van evenementen; omgeving, informatie en de organisatie. Daarnaast gaan we door middel van mobiliteit 2.0 de bezoekers proberen te beïnvloeden, te sturen en te‘verleiden’ om o.a. multimodaal te reizen’.

Door de bizarre situatie rondom de COVID-19 zit FC Utrecht niet stil, het organiseren van een drive-thru voor de voedselbanken en werken aan processen die een impuls moeten gaan geven aan professionaliteit en de beleving van de bezoekers, zijn werkzaamheden waarmee FC Utrecht zich onder andere nu mee bezig houdt. BVN verheugt zich erop om FC Utrecht hierin te ondersteunen.

Stef van der Weide, manager Veiligheid& Operations; ‘Als FC Utrecht willen wij onze supporters goede service verlenen zowel in het Stadion als onderweg. Dit betekent dat wij op het gebied van mobiliteit ook onze ambitie volgen en naar een hoger niveau streven. Voor ons is het belangrijk dat onze supporter makkelijk naar het stadion kan komen of het nu lopend, op de fiets, met de auto of met het openbaar vervoer is. Wij streven naar een uitverkocht Galgenwaardwaar het uit duizenden kelen klinkt:”jochie schiet die bal erin”.

Wij zochten een partner die onze waarden deelt, trots is op FC Utrecht, streeft naar het beste en maatschappelijk betrokken is. Een partner die begrijpt dat wat gastvrij ontvangst inhoudt. BVN kwam naar voren als een jonge, betrokken, professionele organisatie waar vanuit de basis gewerkt wordt vanuit het principe dat zij rond het stadion werken namens de club en zodoende een visitekaartje van FC Utrecht zijn.

De flexibiliteit van de organisatie helpt ons in onze operationele processen waarbij BVN positief kritisch is op zichzelf maar ook op ons. Zodoende zijn wij zeer tevreden met onze keuze voor BVN als mobiliteitspartner’.

 

Benieuwd wat wij voor uw organisatie of bedrijf kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Meest recente nieuws.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolores.