Mobiliteitsplannen

Een verkeerscirculatieplan (VCP) is een verkeersplan waarin verschillende functies worden beschreven zoals het beleid dat gevoerd wordt, het kader waaraan getoetst wordt en een plan waarin voorgenomen maatregelen beschreven zijn. Het accent bij een verkeerscirculatieplan ligt op de hoofdinfrastructuur van de gemeente en de belangrijke verkeersrelaties met omliggende gebieden. Een VCP geeft niet een direct antwoord op alle verkeerskundige vraagstukken, maar het biedt wel een kader van waaruit nader onderzoek verricht kan worden. 

Bij zowel grootschalige infrastructurele projecten of evenementen ontwikkelt BVN op aanvraag een dergelijk VCP. Zoals hierboven omschreven kan een VCP een essentieel hulpmiddel zijn om overlast voor omwonenden, deelnemers van het verkeer, medewerkers van een project of evenement of andere belanghebbenden te reduceren. Indien een VCP gerealiseerd is, kan naar aanleiding van het beleid een betere afstemming plaatsvinden tussen planvorming en uitvoering. Hierbij kan gedacht worden aan het bepalen van de volgende activiteiten:

  • inzet van verkeersregelaars
  • wegafsluitingen/wegomleidingen
  • overzicht verkeersknelpunten

Bordenplannen

Omdat veiligheid en duidelijkheid bij BVN hoog in het vaandel staan, besteedt BVN veel aandacht aan het schrijven van bordenplannen. Als ervaren speler op het gebied van bewegwijzering willen wij ervoor zorgen dat uw bezoekers efficiënt en snel omgeleid worden naar hun bestemming.

BVN ontwikkelt een verkeerscirculatieplan voor het project. Hierbij besteden wij aandacht aan de eisen en wensen van de opdrachtgever. Dit is immers net zo belangrijk tot het komen van een professioneel advies.

De strategie bepalen doen we ‘samen’, door goed naar de wensen van onze opdrachtgevers te luisteren, gecombineerd met het veiligheidsvraagstuk kan BVN inspelen op de meest complexe veiligheidsvraagstukken. Deze factoren tezamen vormen een duidelijk en strak geformuleerd plan voor de opdrachtgever.

BVN neemt de zorg weg bij de opdrachtgever en zorgt zo voor de vergunningsaanvragen. BVN zorgt hier voor ‘totale ontzorging’. BVN streeft ernaar dit in zo een vroeg mogelijk stadium te ontwikkelen.

Benieuwd naar onze expertises? Vraag een geheel vrijblijvend aanbod aan!

www.bureauverkeersregelaar.nl of bel nu 020- 760 71 60 en spreek één van onze medewerkers!

IMG_7683